lördag 26 januari 2013

Ego Boy


Hi again folks.

Av rubriken i det här inlägget så kan man förledas att tro att det här inlägget kommer att handla om travhästen Ego Boy vilket egentligen inte på något sätt var anledningen till att jag började skriva det här korta inlägget.
Baaartil
Istället så var det som så att jag tyckte att jag inte har så många bilder av mig själv i min blogg så jag tänkte att jag gör ett Ego-inlägg med några Ego-bilder på mig själv *ler*.
Baaartil
Nu kan man ju i sitt stilla sinne undra vem som egentligen skulle kunna tänkas vara intresserad av att titta på bilder av en gammal gubbe men eftersom jag själv inte på något sätt skäms över mig själv eller mitt utseende min ålder till trots så blir det några Ego-bilder av mig själv *skrattar*.
Baaartil
Alla bilderna som jag bjuder på här av mig själv är från nutid så det är väl så här som jag mer eller mindre ser ut nu, den sista bilden av mig själv är tagen så sent som Januari i år då jag var på Bara Rock i Helsingborg tillsammans med ett 30-tal goda sköna härliga vänner.
Baaartil
Nåväl good folks, eftersom nu rubriken heter Ego Boy så får jag berätta lite om den hingsten också (det där sista var klurigt va?, haha)
Baaartil
Ego Boy var en kulthäst från Dalarna, född 12 april 1967, som tog travsporten till det svenska folkhemmet. Tränades och kördes av Ingemar Olofsson.
Baaartil
Ego Boy vann 50 av sina 67 lopp. Den största segern kom 1973 i Elitloppet. Det krävdes ett skiljeheat för att den amerikanske stjärnan Flower Child skulle knäckas. Efter lustempo under det första varvet satte Ingemar Olofsson högsta fart och var till slut ohotad.
Baaartil
Publiken vrålade av lycka: ”Oj, oj, oj; Ego Boy!” Ego Boy avled tragiskt året efter.
Nu ligger travarnas travare begravd i vinnarcirkeln på Rättviks travbana.

Min personliga favorit däremot inom travsporten var hästen Legolas som jag streckade på varje kupong i alla de lopp som han var med i.
Legolas var en svensk travhäst som tränades och kördes av Thomas Nilsson Han blev en superkändis när han vann de 19 första loppen i rad i sin karriär. Legolas räknas som den häst som betytt mest för svensk travsport som fick ett rejält intresseuppsving efter Legolas. Eftersom Legolas gett så mycket draghjälp åt travsporten belönades han avATG med foder för resten av livet.

Nåväl alla, nu blev det ett sådant där lååååångt inlägg igen som det ofta blir när jag sätter mig ner vid tangentbordet.
Dessutom så blev det ju lite travsport också och jag som egentligen bara hade tänkt göra ett Ego-inlägg med bilder på mig själv, haha.
Baaartil
 Well folks, play it safe out there!
 
Vid pennan/tangentbordet,
Bertil

3 kommentarer:

 1. Kul med ego-bilder. :)

  SVAR: Ja, och det är väl bra att det är vinter när det ska vara vinter så sett, så kanske man får en bra vår och sommar, men ändå får man mycket vårkänslor.

  SvaraRadera
 2. SVAR: Okej. :) Jag tror ändå att det är mer vanligt idag, särskilt bland yngre då jag tror att vissa unga människor provar sig fram och säger att de är det för att se vad samhället accepterar, hur folk reagerar och så vidare. Vissa vet det ju från väldigt ung ålder, men jag tror att många unga människor kan tänka att det är en "inne-trend" eftersom det idag är väldigt vanligt att även 10-åringar kommer ut på Internet.

  SvaraRadera
 3. Ang. Ego Boy.
  Jag bodde granne med Ingemar Olofsson. Lekte en del med hans pojk. Minns så väl när Ingemar fick igång Ego Boy. Då var hans lycka gjord - under en kortare tid. Det var livat på hästbacken då. Synd att hästen dog.

  SvaraRadera

Cool Blue Outer Glow Pointer